mandag 19. oktober 2009

Uke 15

Fra 15 uker og 0 dager til 15 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 100 g
CRL: 10 cm
Full lengde: 12 cm

Vi går altså nå inn i uke 16

Om lillegullet;
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 13 uker gammelt. Kroppen vokser i kjempefart. Beina blir lengre samtidig som skjelettet hardner. Musklene blir også sterkere slik at du snart vil kunne kjenne de livlige bevegelsene.
Denne uken når ørene nesten sin endelige plassering på hodet og er tydelig synlige. Øynene har vært rettet fremover og plassert i flere uker allerede. Nå ser den lille ut som en miniatyr-menneskebaby. Men huden er nesten gjennomsiktig, så alle blodårene skinner gjennom. Små dunhår kalt lanugo formes og vil dekke hele kroppen frem mot fødselen.

Den vokser fort nå - bare på 1 uke har den gått fra 50 gram til 100 gram! Så nå begynner det å skje saker å ting. Håper tiden flyr avgårde. Jeg er fortsatt veldig kvalm, men av og til avtar den. Så håper den forsvinner nå... I dag er det 4 uker og 2 dager til vi skal på ultralyd å se om minien er en gutt eller en jente. Gleder oss helt enormt til det.

Ellers var jeg og Nils Håkon å spiste på mcdonald`s sammen med Stine i oslo i går. Det var koselig! I dag skal jeg og min kjære til moren hans på middag og eplekake. Nam! :)



Slik ser minien ut sånn ca - som ett lite menneske :)

Ingen kommentarer: