søndag 15. november 2009

Uke 19 <3

Er ikke mange dagene siden jeg skrev at vi var i uke 18, nå er det plutselig 19 fullgåtte og vi går inn i den "magiske" uke 20 som betyr halvveis!! :D

Fra 19 uker og 0 dager til 19 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 250 g
CRL: 15 cm
Full lengde: 21,5 cm


OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 17 uker gammelt. Et fettlag begynner så smått å legges under huden. Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå.
Hos jenter dannes eggceller til den store gullmedaljen under svangerskapet, og er på ett tidspunkt i millionklassen. I motsetning til guttene, fødes jenter med alle kjønnsceller de noen gang vil ha. Innen fødselen vil antallet eggceller minke dramatisk.
Hos gutter dannes testiklene i bukhulen (det samme gjelder jentenes eggstokker), og vil først synke ned i pungen nærmere fødselen. Hos enkelte guttebarn skjer ikke dette før etter at de er født, men så å si alle guttebarn har testiklene i pungen innen ettårsdagen.

Hver dag siden onsdag 11.11.09 har babyen sparket hver eneste dag. For hver dag som går blir sparkene hardere og hardere :) Så pappa Nils Håkon har fått kjenne mange spark de siste dagene. Å det er veldig bra, siden det er jeg som må gå å kjenne på kvalmen, hormonene og de små sparkene. Så var det veldig godt for han at sparkene har blitt så harde at han også får kjenne litt på babyen :)

Nærmer seg ultralyd også. Bare 3 dager igjen til vi skal på Ahus! Gleder oss :)

Ingen kommentarer: